Útmutató kezdőknek

Festés számok alapján lépésről lépésre és minden, amit tudnod kell az induláshoz!


Keress egy kényelmes és jól megvilágított szobát, ahol festeni lehet. Minél részletesebb a készlet, annál kisebb lesz a szám és a körülötte lévő megfestendő, üres rész. A különösen kicsi részekhez nagyító, vagy egy fejlámpa használata nagyon hasznos lehet.


Szerezz egy kényelmes íróasztalt vagy asztalt, amelyen festeni lehet. Ha hosszú ideig lefelé nézel, az káros lehet a nyak és a hát izmainak, ezért próbálj megbizonyosodni arról, hogy kényelmes a felvett pozíció és gyakran változtasd is azt. A gyakori váltás egy sima felület és az asztali festőállvány között általában segítségedre lehet!

 

~ Mielőtt belekezdenél ~

  1. Keress egy kényelmes és jól megvilágított helyet, ahol festeni lehet. Minél részletesebb a készlet, annál vékonyabb a szám és kisebb az üresen hagyott megfestendő rész. A különösen kicsi részekhez nagyító és lámpa használata nagyon hasznos lehet.
  2. Szerezz kényelmes íróasztalt vagy asztalt, amelyen festeni lehet. Ha hosszú ideig lefelé nézel, az káros lehet a nyak és a hát izmainak, ezért próbálj megbizonyosodni arról, hogy kényelmes-e a felvett pozíció, és változtass is gyakran testtartást, nyújtózz ki, ha szükséges. Egy sima felület és asztali festőállvány közti gyakori váltogatás általában segítségedre lehet!
  3. Távolíts el mindent a közelből ami nedvesedhet vagy megfestődhet! 
  4. Készíts digitális képet a vászonról a telefonoddal! Ezzel állandó referencia alapot kapsz, amit fel is tudsz nagyítani, amennyiben szükségesnek ítéled meg azt.

  5. Készíts ki egy kis csésze vizet és néhány papírtörlőt. Az ecset nedves, de nem túláztatott legyen. Szeretnénk javasolni, hogy egyetlen színt / számot használj egyszerre, mivel ez biztosítja azt, hogy a többi festék nedves és friss maradjon a készletben! Az ecsettel való festés után az ecset nedvesen és tisztán tartása érdekében az ecsetet merítsd be a vízbe, aztán szárítsd le a felesleget papírtörlővel. A színek / számok váltásakor tisztítsd meg alaposan az ecsetet! És még egy tipp: a legkisebb befestendő részekhez használj fogpiszkálót! :) 

                                                                   

~ A vászon előkészítése ~

A vászon feszítése és keretezése

A következő linkre kattintva megnézheted a vászon kifeszítésének és keretezésének átfogó útmutatóját: